sunnuntai 6. toukokuuta 2012

YFU Lähtövalmennusleiri Virroilla

Mooi!!

Tosiaan kuten otsikkokin kertoo niin olin koko viikonlopun YFU:n lähtövalmennusleirillä Virroilla. Saatiin siellä PALJON tietoa tulevasta vuodesta, kulttuurishokista ja kaikesta mahdollisesta. Saatiin myös tietää mahdolliset lähtöpäivät; USA:aan menijät lähtee kahdessa erässä joko 7.8. tai 28.8. se riippuu siitä miten koulut alkaa ja mun koulu alkaa siellä 29.8. et saa nähä kumpaan ryhmään päädyn kun ne voi tehä sillee et on 3 viikkoo aikaa ennen kuin koulut alkaa tai sit ne alkaa just seuraavana päivänä.

Mutta siis heräsin lauantaiaamulla klo 05.00, jotta ehtisin pakata kaikki viimesetkin jutut laukkuun, syödä kunnolla ja pukea. Olisin mennyt juna-asemalle skoballa, mutta koska aamulla satoi niin äiti ystävällisesti heitti mut asemalle ja juna lähti sitten 06.01 Helsinkiin. Helsingissä oottelin vähän aikaa ja sit menin sinne sovitulle paikalle minne bussit tulisi klo 07.00. Bussit lähti klo 07.30 kohti Virtoja ja välissä pysähdyimme Pirkkalan ABC:llä 20 minuutiksi ja sitten jatkoimme taas matkaa, joka kesti yhteensä noin 4 tuntia. Ja kyllä oli selkä kipeenä loppupäivän kun oli istunu bussissa niin kauan ja luennoillakin istuttiin kans.

Eli lauantaina meillä oli sitten kaikenlaisia work shopeja, joissa kerrottiin tulevasta vuodesta, kulttuurishokista jne. Sit illalla oli Amazing Race YFU ja siinä meidät noin 140 nuorta jaettiin 8 joukkueeseen ja sit kierrettiin erilaisia tehtäväpisteitä esim. että mentiin piirissä ihan solmuun ja sitten piti aukasta se solmu että siitä tulisi taas piiri (näistä mun selityksistä ei varmaan saa mitään selvää, mut kysykää sitten). Illalla Amazing Racen jälkeen oli leirin oman laulun tekemisen aika ja se tehtiin Juhan ja amerikkalaisen Trentin kanssa. Meidän laulun nimeksi tuli "International love" ja muistan kyllä jotain säkeistöjä siitä. Kertsi meni jotenkin näin: "International love, International love, It's better than other loves, International love" Sitten laulun tekemisen jälkeen oli leirinuotio, jossa sai paistaa makkaraa. Ja sitten mentiin huoneisiin ja hiljasuus oli klo 23.00
Sunnuntaina oli taas erilaisia work shopejä ja tietenkin me syötiin päivien aikana hyvin ja oli hyvät ruuat ja jälkkärit. Sitten bussit lähti noin klo 15.00 kohti Tamperetta, missä vanhemmilla oli oma valmennuspäivä ja siellä me oltiin joskus klo 17.00 ja sitten sieltä lähdettiin vanhempien kyydillä kotiin.
Amazing Race YFU


Marttila


Trent vasemmalla, Juha oikeella, tehtiin yhdessä oma International love -biisi


Camp fire and sausages


How to survive?


Kartta USA:n alueista, ite meen vihreelle alueelle Pennsylvaniaan

Alueet

Ootettiin vanhempia


Meitä oli tuolla leirillä noin 140 henkilöö :)


Mun mielestä oli oikein kiva ja hyvä valmennus, koska sieltä sai paljon hyödyllistä tietoa. Ja aluksi lauantaina en tuntenut ketään, mutta nyt on Facebookissa YFU Vaihtarit 2012-2013 ryhmä ja sain myös paljon kavereita leiriltä. Ja meillä on vielä 14.5. pikkuvalmennus Helsingissä tai Espoossa, niin sielläkin voi kysellä entisiltä vaihtareilta tietoa. :)

Mut sillä välin kun olin tuolla leirillä niin lauantaina 5.5. oli Voimistelijoiden kevätnäytös ja mä olin kuulemma saanut stipendin, harmitti kun sain tänään tietää et sain stipendin ja sit en päässy sitä eilen hakemaan mut sain sen kuitenkin tänään. :)

Toivottavasti tässä oli tarpeeksi tietoa viikonlopulta ja laitan kuvia heti kun pääsen kotiin koulusta ja koneelle :)
Moikka,
Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti